Бял барбекю сос – гурме барбекю сос в най-добрия му вид

By | април 25, 2023

Скарата не е това, което беше. Докато растях, единственият път, когато семейството ми палеше грил или пушалка, беше през лятото и през уикендите. Днес хората правят барбекю всяка вечер и през цялата година. Оттогава се появиха и сосовете за барбекю. Имаше само няколко опции на вашия местен пазар. Но сега с изобретяването на „супер“ пазарите броят на сосовете за барбекю, които можете да закупите на местно ниво, нарасна значително. Мрежата за тези гурме сосове за барбекю е може би единственото място, където ще намерите тези уникални сосове. Ако не живеете в района на Алабама, единственото място, където ще намерите традиционен сос за барбекю като този на Big Bob Gibson, е онлайн или, разбира се, можете да опитате да го направите сами.

Традиционният сос за барбекю от Алабама използва майонеза като основа, а не доматен сос, оцет или някой от по-типичните сосове за барбекю. Очевидно е регионален фаворит. На Боб Гибсън от Декейтър, Алабама се приписва изобретяването на белия сос през 1925 г. Приятелите и семейството за първи път бяха почерпени с тази тайна рецепта за пилешко и свинско месо по време на барбекюта през уикенда, където на дърветата бяха заковани дъски за масите. Днес тази известна подправка на базата на майонеза традиционно се използва за потапяне на пиле, морски дарове и свинско месо.

White BBQ Sauce е толкова синоним на щата Алабама, колкото и легендарната футболна програма „BAMA“. Интересният вкус на White BBQ Sauce допълва салатите и е чудесна основа за пилешко, свинско и пуешко месо. Можете също така да използвате бял сос като съставка, за да добавите допълнителен ритъм към любимата си салата или картофена салата. Въпреки това, тъй като вашият местен магазин за хранителни стоки е доминиран от доматен сос и бял сос за барбекю, много регионални аномалии, повечето хора извън Алабама не са опитвали тази вкусова комбинация.

Подобно на много сосове за барбекю, вие искате да приложите този само когато приключите с печенето на грил или печене. Той ще се разпадне и ще се отдели, ако се нагрява твърде дълго. Използвайте този сос върху пилешко и пуешко месо. Добре е и със свинско. Сосът за барбекю Alabama има пикантен вкус, което го прави чудесна добавка към храни на скара.

Белият сос за барбекю създава уникално изживяване. Използвайте тази рецепта, когато печете пиле; Запечете леко пилето за последните няколко минути на скара. Този сос също е добър за потапяне; запазете малко сос, за да го подадете на масата.

Рецепта за бял сос барбекю

съставки:

1 литър майонеза

3/4 литър ябълков оцет

1/2 чаша царевичен сироп

1/4 чаена лъжичка кайенски пипер

Приготвен хрян

Лимонов сок

Сол и прясно смлян черен пипер

Упътвания:

Поставете всички съставки в голям блендер или кухненски робот. Блендирайте за 1 минута или докато се смеси добре и сосът стане гладък. Изсипете соса в голяма купа или купа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *