Какъв е общият ви разход на домакинството?

By | май 8, 2023

Първият въпрос, който задавам на собственик на бизнес е: „Какви са вашите режийни разходи?“ Повечето собственици на бизнес знаят този отговор. Ако попитате някого от улицата за домакинските му разходи, ще получа празно лице.

Какви са вашите домакински разходи? Терминът „режийни“ се използва доста в бизнеса. Режийните разходи са дневните разходи за поддържане на вашия дом и месечните/годишните разходи. Ще се изненадате колко много хора не знаят колко струва да „управляват“ дома си. Те си мислят, че знаят, докато не сложат писалка на хартия и не запишат всички разходи. Обикновено са много изненадани от това колко пари се губят и къде отиват всички. И става доста бързо.

Точно както собствениците на фирми са наясно с разходите си, така трябва и тези, които водят домакинство. И всички ние работим, независимо дали става дума за домакинство от един човек или четиричленно семейство. Трябва да управлявате дома си като бизнес, така че трябва да знаете колко струва да управлявате дома си.

Нека поставим хартия на молив. Трябва да знаете за какво харчите:

Пазаруване на хранителни стоки и ресторанти – Включва седмично пазаруване на хранителни стоки, хранене навън, храна за вкъщи (вечер на пица, вечер на китайска храна и т.н.), удобни спирки в местния хранителен магазин, WAWA, 7-11, Circle K, Starbucks, Dunkin Donuts. местен магазин за гевреци и др.

Автомобилни разходи

– Месечно заплащане на автомобила

– Бензин и масло (Купуването на най-евтиния бензин за вашата кола не е най-добрият ход. Понякога по-евтиният бензин може да причини проблеми в нашите автомобили и в същото време да ви струва повече в дългосрочен план).

– Сменете маслото (Вярно е, че трябва да сменяте маслото на всеки 3000 километра. Колата ви ще издържи по-дълго).

– Ремонти (трябва да спестите $20-25 на такса за ремонт)

– Паркинг

– Обществен транспорт

Разходи за жилище/подслон

– Ипотека/наем (Ако изплащате ипотека, някои хора се възползват от двумесечните плащания. Двумесечните плащания означават, че вашата ипотечна компания разделя месечното ви плащане на две и автоматично приспада плащането два пъти месечно. Това представлява допълнително плащане на година, което има едно и в същото време може да съкрати живота на вашия 30-годишен ипотечен заем до 21-22 г. Някои хора не искат да дават на ипотечната компания повече, отколкото дължат, и предпочитат да инвестират парите в акции, компактдискове и др.)

– Данъци върху недвижимите имоти

– Услуги (ток, вода, канализация, газ, сметосъбиране)

– Телефон (Много хора мислят да напуснат стационарния си телефон. Това може да е добра идея. Ако все още не сте в бизнеса (и се надяваме, че скоро ще го направите), защо да имате повече от един телефон.

– Охрана/Аларма

– Ремонти

Лични разходи

– Подстригване

– Инструменти за момичета

– Пералня

– Химическо чистене

– Детска градина

– Дадени подаръци

– Помощ за деца

– Дрехи

– Витамини/ добавки

заеми

– Револвиращи такси, т.е. разходи за универсален магазин

– Плащане на студентски заем

– Поддръжка

Застраховка

– Здраве (Добавете това към бюджета си, дори ако вашият работодател автоматично го удържа от заплатата ви)

– Ипотечна застраховка (PMI-Private Mortgage Insurance)

– Застраховка на наемателите (Винаги препоръчвам закупуването на застраховка на наемателите. Много е евтино.)

– Инвалидност

– Живот

– Дългосрочни грижи за здравето

– Автомобил

забавление

– Концерти/филми/DVD под наем

– Книги

– Хоби

– Членство/Оферти

– Почивни дни

– Абонаменти

– Играчки

-Кабелна телевизия

Всичко

– Медицински доплащания/съзастраховки

– Зъби

– Визия

– Рецепти

– Касиер счетоводител

– Адвокат

– Банкови такси

– Разходи за образование

– Поща

– Всякакви други разходи

инвестиции

– Лични спестявания

– 401K

– Благотворителни организации

– Акции/облигации/взаимни договори

Сега, след като имате план на бюджета, трябва да попълните този формуляр в рамките на 3 месеца. Причината за 3 месечния срок е, че един месец снимка не е достатъчна, за да се направи добър преглед.

След вашия 3-месечен анализ ще можете да видите къде харчите парите си и разходите за поддържане на вашия дом и начин на живот, следователно личните ви разходи за начин на живот. Въоръжени с тази информация можете да направите промени и да се надяваме да започнете да спестявате повече и да харчите по-разумно.

Моля, имайте това предвид, тъй като бизнес животът се променя. Понякога промяната е бавна (изплаща заема ви за училище) или понякога е бърза (разболявате се и трябва да извадите апендикса си веднага). Тези промени трябва да бъдат подготвени колкото е възможно повече и един от начините е да запазите във вашата банка, пликове, опаковки и т.н. за малките „Ъ-ъ-о“ в живота.

Следенето на вашите разходи е по-лесно, отколкото си мислите. Има много компютърни програми за това. Една такава програма е Quicken. Има много други. Това ще направи живота ви (и на вашия счетоводител) много по-лесен. Можете да получите повече информация тук www.frompaintopersonalgain.com

Надявам се тази статия да ви е харесала.

За твое здраве, богатство и щастие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *