Какъв тип адвокат ви е необходим?

By | май 4, 2023

Често чувам „Имам нужда от акула“ от клиенти, които смятат, че начинът да спечелят дело за попечителство над дете или развод е да наемат най-подлия, най-зъл, най-абразивен, най-агресивен адвокат, който могат да намерят. Искат да превърнат живота на другия в кошмар. Има моменти, когато е добре да си акула.

„Искам навън“ е чест коментар от мъжете, които представлявам. Докато мъжът влезе в офиса на адвокат, той обикновено вече е решил да се разведе и е готов да даде всичко, което иска, за да бъде свободен. Голяма грешка гигантът Той иска да остави твърде много за спокойствието си.

„Изнесох се и сега ще се задоволя с грижите за децата 50/50.“ Да, не толкова. Освен ако бившият ви не е търговец, няма да получите от съда 50% попечителство, когато напуснете къщата. Друго твърдение, което чувам често, е: „Той не е добър родител и искам пълно попечителство“. Ако е наистина опасно, не трябва да напускате, а вместо това да предадете детето на агенцията за закрила на детето или да кандидатствате за ограничителна заповед, за да защитите вас и децата.

Това са три сценария, с които се сблъсквам често и илюстрират различните роли, които изпълнявам като адвокат.

Акула

Понякога съм акула и трябва да бъда много агресивен и безмилостен. Имах това в случай, когато знаех, че бившата ми жена се е омъжила повторно, но аз го отрекох, за да мога да продължа да събирам издръжка. Наехме частен детектив и продължихме да копаем, докато не намерихме доказателството, от което се нуждаехме, за да спрем да плащаме издръжката на детето му. Похарчихме хиляди долари, но спестихме над сто хиляди.

ЗАЩИТНИКЪТ

Друг път трябва да бъда адвокат на моя клиент, противно на техните желания. Трябва да се боря с него, за да не стане твърде отчаян за мир. Мъжете не ценят парите и вещите, те обикновено смятат, че като спечелят повече пари, ще отидат да си купят нови неща. Но няма причина те да се отказват от повече от половината при развод и често моя работа е да се уверя, че не го правят.

ГЛАСЪТ НА РЕАЛНОСТТА

Бащите искат да бъдат активни участници в живота на децата си. Но това, което те не осъзнават, е, че много преди раздялата те трябва да се борят и да изработят стратегия, за да гарантират, че правата им ще бъдат зачитани и поддържани не от майката, а от съда. Мъжете трябва да знаят възможностите си и своите законови права и задължения, преди да направят драстични промени в семейното си положение. Най-голямата грешка, която правят повечето мъже, е първо да действат и след това да търсят съвет. Когато го направят, аз трябва да бъда гласът на реалността, обяснявайки им защо вече са загубили войната, в която не са знаели, че водят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *