Как да изградите свой собствен капан за крикет

By | април 12, 2023

Когато бях дете, баща ми избираше уикенд, за да отиде на риболов на сом до езерото Тексома, като ме предупреждаваше да хващам много примамки с въдица. Езерото, което исках да взема стръв, беше пълно с черен и син костур от 3 инча до 3/4 фунта. Харесваха крикет. Много крикет.

Отне ми час след мръкване, за да преследвам дузина щурци на следващата сутрин. След това той изяде костура толкова бързо, че бях изтощен за около половин час. Трябваше да измисля по-добър начин да се въоръжа с достатъчно щурци, за да хвана достатъчно костур, за да пусна тръс със 100 куки поне четири пъти. Това изисква много кацалки и още повече щурци.

Забелязах, че щурците, от които се нуждаех, бяха на пода, мъртви, на бензиностанцията зад ъгъла всяка сутрин. Те се трупаха под светлината, която светеше цяла нощ. Никъде другаде не са били толкова много.

Това ме предизвика мозъчна атака. Слязох до магазина и го помолих за оранжева кутия. Не се смейте… портокалите идват в дървени щайги в средата на 50-те години. Чаршафите не покриваха цялото дъно на кутията, но позволяваха въздушен поток. Покрих дъното и страните на кутията с тел за екран на прозореца, за да не избягат щурците. След това направих стегната рамка, покрита със същата екранна тел за капак и сложих панти на кутията.

Кутията беше наполовина напълнена със закупени от магазина листа от маруля и поставена отвън до стената на гаража с отворен капак. Това беше капанът.

Земята беше просто изобретение… удължителен кабел с включена в него лампа за проблем в гаража. Ключът беше червената крушка. Червената светлина беше разположена така, че светлината да пада върху лехата с маруля в кутията.

През нощта, когато светна червено, щурците паднаха върху марулята и останаха щастливи да косят цяла нощ. Всичко, което трябваше да направя, беше тихо да изгася светлината и да затворя капака на кутията призори и имах хиляди щурци безплатно.

Моят резервоар за живо езерце беше напълнен по график и много от пържените риби в църквата бяха заредени с фина риба от тази линия на езерото Тексома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *