Направете печените тиквени семки вашата здравословна закуска и задоволете пристъпите на глад

By | май 1, 2023

Тиквата може да има много асоциации за вас: Хелоуин, треньорът на Пепеляшка и дори като питателен зеленчук и др. Възможно е обаче да не намерите и това за полезно. Да, днес много продавачи се обръщат към опции за опушване, сушене и пакетирани закуски. Американците бързо го възприемат като суперхрана заради хранителната му стойност и се насочват към пържени, нездравословни варианти за закуски. Поради здравословни проблеми като холестерола, хората в САЩ се стремят да бъдат здрави, за да намалят приема на калории, като същевременно задоволят желанието си за лека закуска. Затова печените и ароматни тиквени семки намират предпочитание за хората, които се грижат за здравето.

Хранителни вещества за здравословна закуска

Това, което се прави от него, ще има висока хранителна стойност: има високо съдържание на минерали като желязо, цинк и магнезий. Такива закуски също могат да се превърнат в добри храни за целиакия поради техния богат състав на фибри и протеини. Хранителните вещества, които съдържа, могат да помогнат на хора с артрит и здравословни проблеми. Много продавачи също започват да предлагат безглутенови закуски, направени от тиквени семки. Опакованите здравословни закуски като тези са добър начин да намалите калориите, като същевременно запазите навиците си.

Те са добра алтернатива на висококалоричните храни

Много индиански племена са го използвали в готвенето заради неговата кулинарна стойност. Освен това би било добре да го считаме за суперхрана, ако искаме пълноценна здравословна хранителна закуска. Любителите на закуски, които искат да внимават какво ядат и да задоволят апетита си, имат добър избор с тези видове закуски, налични днес. Можете да изпечете и подправите сурови тиквени семки у дома, за да направите страхотна закуска. Дори и да не искате да си правите труда да приготвяте лека закуска у дома, можете да отидете до местния магазин за хранителни стоки и да купите готово пакетирано печено.

Много семейства осъзнават необходимостта от здравословна закуска в шкафа и зареждат шкафовете си с печени тиквени семки и солени закуски. Такива храни също са без глутен и могат да се използват като храна за целиакия от хора с целиакия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *