Тайната съставка на Edison Pearl кара други производители на перли да се стичат в Китай, за да научат повече

By | май 26, 2023

Ако някога сте държали перла на Едисон до култивирана сладководна перла, може би знаете за какво е врявата. Перлите Edison, използващи сравнително нова технология в историята на отглеждането на перли, са известни със своя изключителен размер, гама от цветове и високо качество. Но въпреки че тези качества ги карат да пожелават, има още нещо, за което фермерите говорят.

Вид култивирана сладководна перла, но технологията, използвана при изработката на перли Едисон, е напълно различна. Тази разлика привлече много производители на перли от Южно море и Таити в Китай, за да научат повече. Защо? Заради едно просто нещо, наречено „Ту але“, ако превеждате директно от китайски. „Ту мъниста“, или по-скоро отхвърлянето на имплантирани мъниста от стридата, е когато стрида „изплюе“ сърцевината на мънистата, които са настроени да образуват перла.

Edison Pearls: Сладководна перла, направена като солена вода – само по-добра
Повечето сладководни риби, които растат, имат ядра от тъкани. Малко парче тъкан се поставя в стридата и се отделя седеф, за да покрие тъканта, за да образува перлата. Изработени са изцяло от камък, но обикновено имат кръгла и овална форма.

От друга страна, почти всички култивирани соленоводни перли са ядрени перли, което означава, че перлата не е направена изцяло от седеф – вътрешното ядро ​​на перлата се състои от ядрено зърно. Малко, кръгло семе е прикрепено към стридата и около това ядро ​​се отделя седеф, за да образува перлата. Голямата част от този метод е, че събраните перли са (в повечето случаи) перфектно кръгли.
Перлите на Едисон са огърлици от сладководни перли, но те са възприели техниката за отглеждане в солена вода, използвайки кръгли мъниста за унищожаване на стриди. Въпреки това, те са подобрили неимоверно тази техника.

Имплантирането на ядрото на семена в мекотело не винаги е успешно. Мекотелото може да отхвърли или да „изплюе“ имплантирания екземпляр. За повечето култивирани перли този процент на отхвърляне е около 15-20% от всички имплантирани семена. Но при отглеждането на перли Едисон в Китай, това е само около 5%, което ясно показва техническото превъзходство на техниката за отглеждане на Едисон.

Ако сте производител на перли, това число прави огромна разлика във вашата производствена продукция и в крайна сметка във вашите печалби.

КАКВА Е ТАЙНАТА СЪСТАВКА? Как се правят фермерите на перли Едисон? С тяхната тайна съставка: течност за активиране на сърцевината на зърното. Тази течност се състои от сложна смес от киселини, антибиотици и стерилизирана филтрирана морска вода. Сърцевината на перлите е третирана с лекарства, за да се намалят шансовете за имунно отхвърляне и да се намали степента на инфекция след имплантиране. Стимулира се клетъчната миграция и делене в рамките на стридата, насърчава се образуването на перлена торбичка и степента на оцеляване на стридата се увеличава. Това също означава, че дебелината на зърнения слой се увеличава, което води до по-големи и по-качествени зърна.

Като цяло, силно намалената ставка „tu“ увеличава производството за фермерите. Всъщност лечението е толкова ефективно, че е увеличило процента на оцеляване на перлените стриди с 2,59-7,33%! Той също така увеличава размера на перлите и процентът на добив на висококачествени перли от реколта може да бъде 12,55% по-висок.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Тази технология и произтичащите от нея резултати са един от най-важните начини перлите на Edison да променят лицето на отглеждането на перли и перлената индустрия и не е чудно, че производителите на перли от Южно море идват, за да научат повече за това.

Прочетете повече и за тяхната история тук и тук, а ако искате да разберете разликата между перлите на Едисон и перлите от Южно море, прочетете повече тук. Ако искате да добавите красиви перлени бижута към гардероба си,

Виж повече: https://www.timelesspearl.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *