Бъдещето на органичното земеделие в Индия

By | май 18, 2023

В Индия органичното земеделие набира скорост, тъй като все повече фермери са готови да поемат предизвикателството да произвеждат здравословна и органична храна. Органичното земеделие има светло бъдеще в Индия, тъй като използването на пестициди и неорганични торове е донесло много болести на хората, които ядат неорганична храна. През следващите дни органичните продукти ще се продават на по-висока цена в сравнение с обикновените продукти, тъй като хората в Индия започват да осъзнават, че яденето на органични храни ще подобри цялостното им здраве. Много щати са създали модел на органична ферма на открито за фермери, които се интересуват от преобразуване на тяхната площ в органична нива. Отдава се голямо значение на оборския тор, отколкото на неорганичните торове. Фермерите се насърчават да използват органични начини, за да пазят растенията си далеч от вредители, маслото от ним е един от начините, по които можем да имаме продукти без пестициди.

Едно от основните предизвикателства, пред които е изправено биологичното земеделие в Индия днес, е лошата дистрибуторска мрежа на веригата за доставки. Трябва да има силен канал за разпространение и различни държавни правителства с помощта на централното правителство работят по този въпрос. Има много слаба информираност сред фермерите относно текущата тенденция в селскостопанския сектор. Договорното земеделие има потенциала да насърчи устойчивостта на биологичното земеделие.

Фермерите също имат проблеми с органичното сертифициране. Органичните продукти без сертификат не дават добра възвращаемост на фермера. Една от основните причини за това е, че днес органичните фермери са разпръснати и получаването на сертификат е скъпо. Не всички фермери могат да преминат към сертифициране, защото е твърде скъпо или имат много по-малко познания за цялостния процес. Има група фермери, които са сформирали местни земеделски общности, за да продават продукцията си там като група, но този тип общности са много малко в Индия днес.

Централното правителство на Индия трябва да разгледа този въпрос. Ако ние като граждани на нашата страна продължим да пренебрегваме проблема и да оставим нещата да продължат както са, това ще има много лош ефект върху здравето на нашето население в дългосрочен план. Лидерството, поето от правителството на щата Сиким, е нещо, което другите щати трябва да копират. Не можем всеки път да обвиняваме фермерите. Необходимостта на момента е да се разпространи информираност сред тях за ефективните техники и практики, които да се използват за биологично земеделие. Те трябва да знаят, че безотговорното използване на съответните пестициди има много негативен ефект върху много хора.

По принцип има три предимства за фермера, който избира биологичното земеделие. Първо, той намалява шансовете за самоубийство на фермерите, като намалява зависимостта от селскостопански суровини като торове и пестициди. Второ, помага да се осигури здравословна храна на обществото. И трето, помага за намаляване на изменението на климата чрез намаляване на емисиите на парникови газове.

Няма съмнение, че в този конкурентен свят, в който живеем днес, всичко се движи само от едно нещо и това са парите. Пестицидната индустрия в Индия е много голяма. Трябва да се изчисли, че е около 18 000 милиона. Хаосът, който причиняват на човешкия живот, е последното нещо, за което си мислят хората, които произвеждат пестициди. Те обясниха, че трябва да ги използват, защото няма друг начин да се гарантира качеството и количеството на произведената растителна продукция.

За повече подробности, моля посетете http://www.organicfarmingnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *