Добро представяне на адвокат или филм с пуканки: могат ли и двете да предизвикат усмивка?

By | април 30, 2023

Колко струва да отидеш на кино в наши дни? Ако обичате добра правна драма, на цената на пуканки от филм и голяма газирана вода, можете да видите добър адвокат в съда вместо вас. Може да няма завладяващ сюжет, но щастливият край ще бъде истински и ваш, а не фантазия на холивудски сценарист.

Но може ли един добър адвокат по карти наистина да изпълни? Краткият отговор е да, защото като всеки добър адвокат те знаят как да аргументират техническите подробности, които ни карат да спим. Те също знаят кои билети няма да бъдат отхвърлени. Когато билет отговаря на буквата на транспортния кодекс, наказателния кодекс и наказателно-процесуалния кодекс на дадена държава, освен ако цитираният служител не се появи, за да свидетелства, уволнение вероятно не е в картите. Тези билети почти винаги се уреждат, като ответникът се съгласява да вземе отложено решение и да плати глоба и някои съдебни разноски. Докато гратисният период е завършен без инциденти и глобата и разходите са платени, билетът никога няма да се появи в протокола за шофиране. Дори в тези ситуации добър адвокат по картите може да помогне за намаляване на глобите и съкращаване на периода на забавяне.

Ако до момента шофирането ви не е било страхотно, добрият адвокат за билети е чудесен ресурс. Когато получите билет за нарушение при движение (обикновено нарушение на разпоредба на държавен транспортен кодекс или общинска или окръжна наредба), вие влизате в това, което звучи като кошмар на Кафка; местен общински или районен пътен съд. Поддържайте мястото, където сте заседнали, в кръгова схема, докато се местите от офис в офис. Въпреки че може да изглежда като бюрократичен лабиринт, за добрия адвокат по билетите пътният съд е рай за преговарящия.

Градските и окръжните данъчни служители няма да споделят с вас, но са много склонни да преговарят с вашия адвокат. Повечето хора, които са цитирани за пътни нарушения, не го осъзнават и избират да платят глобите, вместо да наемат адвокат, който да се бори с тях. В резултат на това тези спазващи закона граждани плащат повече глоби и са поставени на по-дълги изпитателни срокове.

Може да доведе до по-сериозни негативни последици: това е присъда по свидетелството за управление. Цената на подобна присъда може бързо да се превърне в снежна топка и да засенчи непосредствените икономически щети. Билетът може да доведе до увеличаване на наднормените застрахователни премии, отнемане на шофьорската ви книжка и допълнителни такси, налагани от държавата. Ако сте шофьор на камион с CDL, това също може да ви струва прехраната.

Ако се чудите дали наемането на картов адвокат е добра идея, вероятно трябва да го направите.

Добрият адвокат по билетите може ефективно да комуникира с градските, окръжните и щатските правоприлагащи органи от ваше име. Адвокатът знае речника и може да говори езика. Козът на вашия адвокат е способността да водите дела – да гледате делото си пред съдия и съдебни заседатели. Това създава огромен стимул за установяване при вас; в края на краищата никой прокурор не иска да прекарва време в разглеждане на дела за пътни такси. Лостът, който един добър адвокат може да упражни върху прокурора, е трудно да се пренебрегне, особено когато цената на този вид правно представителство е сравнително евтина.

Тогава защо адвокатите го правят?

Не се изненадвайте, ако ви кажат, че това е най-бързият начин, който са открили, за да донесат усмивка на искрена благодарност на своите клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *