Намиране на бракоразводен адвокат – борец или посредник

By | април 25, 2023

Може би едно от най-умните неща, които можете да направите, ако вие и вашият съпруг се разделите, е да наемете бракоразводен адвокат. Вярно е, че за да спестят пари, все повече хора се представляват сами в бракоразводните съдилища. Това обаче е приложимо само ако вие и вашият бъдещ бивш се разделите при добри отношения без никакви правни усложнения. Но всички знаем, че често това изобщо не е така. Въпреки че наемането на бракоразводен адвокат може да бъде скъпо, наемането на професионалист може да ви спести много главоболия в крайна сметка.

Но какъв бракоразводен адвокат трябва да вземете? Не, отговорът не е „най-скъпият“. Виждате ли, някои хора стават недоволни от законните си представители, защото избраните от тях адвокати са или твърде агресивни, или твърде приятелски настроени, за да им хареса.

Имате две възможности по този въпрос: можете да изберете боец ​​или посредник. Един изпаднал в затруднение бракоразводен адвокат иска кръв, образно казано, разбира се. Това е типът бракоразводен адвокат, който се описва с ентусиазъм в телевизионни предавания и филми. Някои дори могат да бъдат доста абразивни и безмилостни. Повечето ще изберат подхода „всичко или нищо“, когато става въпрос за уреждане. Въпреки това, когато наемете затруднен адвокат, е почти гарантирано, че в крайна сметка ще прекарате много време в бракоразводния съд, което ще ви струва много пари.

Медиаторът, от друга страна, ще се опита да се справи със ситуацията възможно най-спокойно, с възможно най-малко търкания. Невероятно, но не всички разведени двойки искат драма в този момент. Адвокатът медиатор ще се опита да бъде по-дружелюбен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *